Potential Bug in Take 5 Firmware?

Potential Bug in Take 5 Firmware?
« on: November 13, 2023, 06:59:48 AM »
Iíve had my Take 5 for a few weeks now, and have noticed a potential glitch in my firmware.

The synth will be operating normally, but I will try to save a new patch to the user bank or something else involving the light up Factory or Bank buttons, and suddenly the whole synth will freeze up - I canít change banks, turn on or off the sequencer, change octaves etc. This would lead me to believe that itís something to do with the light up buttons, but Iím at a bit of a loss. Itís remedied by a good ole turn off and reboot.

It doesnít happen often, but often enough that I want to make sure itíll either a.) Get ironed out as I continue regularly recalibrating the synth since itís new, or b.) If I need to send it in for repair. Any help would be appreciated!

Edit: Happened again just now - canít control any of the knobs or parameters, itís stuck playing the sequence and I canít turn it off without turning off the whole unit! :(
« Last Edit: November 13, 2023, 08:21:22 AM by hamaliel97 »

Re: Potential Bug in Take 5 Firmware?
« Reply #1 on: November 13, 2023, 11:45:41 AM »
Iíve had my Take 5 for a few weeks now, and have noticed a potential glitch in my firmware.

The synth will be operating normally, but I will try to save a new patch to the user bank or something else involving the light up Factory or Bank buttons, and suddenly the whole synth will freeze up - I canít change banks, turn on or off the sequencer, change octaves etc. This would lead me to believe that itís something to do with the light up buttons, but Iím at a bit of a loss. Itís remedied by a good ole turn off and reboot.

It doesnít happen often, but often enough that I want to make sure itíll either a.) Get ironed out as I continue regularly recalibrating the synth since itís new, or b.) If I need to send it in for repair. Any help would be appreciated!

Edit: Happened again just now - canít control any of the knobs or parameters, itís stuck playing the sequence and I canít turn it off without turning off the whole unit! :(

Are you running the latest firmware 2.0?   If not, that would be a recommended first step.
https://www.sequential.com/updating-the-take-5-os/

For debugging, you might also want to try removing any USB/MIDI cables if they are currently plugged in, and see if the issue persists... sometimes if you've got a MIDI loop or external devices sending packets, that could possibly cause issues.   

If the issue persists, definitely contact Seq support directly, and they can help you out:
https://support.sequential.com/hc/en-gb

 

OB-X8, Pro 3, P6, Rev2, Take 5, 3rd Wave, Deepmind, PolyBrute, Sub 37
Sound Sets:
https://sounddesign.sellfy.store/
Free Patches:
https://www.PresetPatch.com/user/CreativeSpiral