The Official Sequential/DSI Forum

NOT WORKING - Update from 1.5.5 to 1.6.6

Re: NOT WORKING - Update from 1.5.5 to 1.6.6
« Reply #20 on: March 17, 2021, 01:00:53 PM »
OK. I have successfully loaded 1.6.6 via usb using Bome Send sysex 1.40 running at actual midi speed.
https://www.bome.com/products/sendsx

Re: NOT WORKING - Update from 1.5.5 to 1.6.6
« Reply #21 on: March 18, 2021, 07:04:55 PM »
I had all the same issues described by many trying to install the beta and now the official version (not sure if they're different) using usb, midi, bootloader etc. I had many different issues while trying different configurations, the most common being an incomplete countdown, stopping around 224. I never reached the second countdown until it finally worked today.

Just thought I would post as someone who was very convinced it wasn't going to work for me, and spent many many hours trying, to say that it did eventually work. So depending on how much frustration you can take it may be worth persisting.

For what its worth, what finally worked for me was:

Sysex librarian on OSX 10.10.5
Default Buffer, and speed at 80%
emagic MT4 MIDI interface
Bootloader mode

I tried so many times with so many different combinations of things, I feel like it was just luck when it eventually worked, but it did...


Re: NOT WORKING - Update from 1.5.5 to 1.6.6
« Reply #22 on: March 22, 2021, 12:31:27 PM »
Setup that worked for me to upgrade to 1.66:
  • Sysex librarian on OSX 11.2.1 big sur
  • Default Buffer, and speed at 80%
  • iRig Duo cheap soundcard
  • Bootloader mode

Did not work with:
Roland octacapture soundcard
Usb
100% transfer speed
60% transfer speed or lower
« Last Edit: March 22, 2021, 12:35:02 PM by Beevolver »

Tom

Re: NOT WORKING - Update from 1.5.5 to 1.6.6
« Reply #23 on: March 27, 2021, 09:23:50 AM »
For my OB-6 it only works in Bootloader mode via MIDI with default parameters of sysexlibrarian.
Update via Bootloader see OB-6 manual.

My guess is there is a bug in 1.5.5 because before this version all works fine on updating my OB-6 and all of my other DSI/Sequential Synths updating without any problems with the same setup via USB.
« Last Edit: March 27, 2021, 09:28:19 AM by Tom »

Re: NOT WORKING - Update from 1.5.5 to 1.6.6
« Reply #24 on: June 01, 2021, 11:26:50 AM »
Setup that worked for me to upgrade to 1.66:
  • Sysex librarian on OSX 11.2.1 big sur
  • Default Buffer, and speed at 80%
  • iRig Duo cheap soundcard
  • Bootloader mode

These settings worked for me as well.