The Official Sequential/DSI Forum

Sound Tower / Tetra + Me = Failure need help

Sound Tower / Tetra + Me = Failure need help
« on: October 25, 2020, 12:41:08 PM »
Sound Tower / Tetra + Me = Failure need help

Love the Tetra sounds great
Having lots of trouble with sound tower working the way I would suspect it is supposed to.
Editing sounds remote via sound tower works great. No trouble there.
I can connect and edit the heck out of a sound while playing the Tetra.

But
-getting the sound tower to Save in the Library and to Tetra seems lik 95% flakey like a dice roll i almost always loose.
-Copy pasting layers seems to do what it wants to.. setting on the screen do not match what my ears hear
-powering down / reboot the tetra and sound tower and usually have a different result than when it was shut down
like it reverts to how it was... but not always

tutorals videos, instruction I can read, human who wants to meet up in SoCal USA?

Re: Sound Tower / Tetra + Me = Failure need help
« Reply #1 on: October 25, 2020, 05:55:54 PM »
found some setting on codeKnobs website
this info was a game changer!

went from inconsistent unusable and frustrating to great

Hope this info can help out someone else

How to configure Tetra/:

For proper operation of the editor must properly configure the Tetra. Following parameters in Tetra globals must set to these values:

MIDI Channel: All
Clock: Internal
MParam Send: NPRN
M Param Rec: All
MIDI Control: On
MIDI SysEx: On
Multi Mode: Off - If you are using PROGRAM editor
Multi Mode: On - If you are using MULTI mode editor