The Official Sequential/DSI Forum

Deep eMotion

Deep eMotion
« on: August 21, 2020, 01:49:23 PM »
Hi guys, new Mopho user here. My first grown-up synth.
I'm exploring the factory presets and quite enamoured with one called Deep eMotion.
However it's got a glitch that happens randomly as the sound evolves and is not related to how hard the keys are struck.
I record through a Universal Audio 4-710D.
When I zoom in on the recorded waveform, the glitches are clearly visible as a discontinuity in the wave.
I'm almost certain it's not happening in the signal chain as adjusting the output level of the synth or the preamp input/output levels, switching the compressor in and out etc. makes no difference.
Has anyone else experienced this with the Deep eMotion preset?
Cheers
KO

Re: Deep eMotion
« Reply #1 on: August 25, 2020, 11:07:13 PM »
So tried this out again today. The glitch does seem to happen pretty consistently when the note is first struck, as well as more randomly during sustain.

Is it worth trying a factory reset?

chysn

  • *****
  • 1143
Re: Deep eMotion
« Reply #2 on: August 28, 2020, 07:01:50 AM »
I can't speak to this specific patch, because I no longer have a Mopho. But, I do remember that the Mopho's mixer was subject to clipping if both oscillators are on at full-volume. Back off the oscillator levels a bit and see if that helps.
DSI: DSM03; previously: Mopho Keyboard, Desktop Mopho, Evolver, DSM01
Hardware: Eurorack, Arturia MicroBrute
Software: macOS, Ableton, MuseScore2
Modular Grid: https://www.modulargrid.net/e/racks/view/354385
GitHub: https://github.com/chysn