The Official Sequential/DSI Forum

Sequencer external midi clock problem

Sequencer external midi clock problem
« on: October 01, 2019, 03:47:55 PM »
Hi to everyone,

When working with external midi clock from a DAW or from an hardware sequencer like Elektron A4 my Evolver desktop sequencer after some minutes loses the clock and start playing out of midi clock its just a small diference but its there.

Do you guys have the same problem or have any idea.
Thanks in advance.

Gerry Havinga

  • ***
  • 349
  • Really enjoying creating sounds and composing.
    • For the love of electronic music
Re: Sequencer external midi clock problem
« Reply #1 on: October 02, 2019, 10:35:05 AM »
Hi to everyone,

When working with external midi clock from a DAW or from an hardware sequencer like Elektron A4 my Evolver desktop sequencer after some minutes loses the clock and start playing out of midi clock its just a small diference but its there.

Do you guys have the same problem or have any idea.
Thanks in advance.
I'm driving the Evolver from a Digitone and a Schrittmacher (provides clock) and it is working perfectly.

Have you checked for MIDI loops? Did you update chip + firmware (Sequential might still sell the upgrade kit)?
Prophet X, Prophet Rev2 and Evolver desktop, Waldorf Blofeld, Roland System-1, Nord Rack 2, Akai S5000, Dato DUO, Elektron Digitone, Deepmind12D, Schrittmacher, Bitwig v3. Daw-less...
https://gezz1.bandcamp.com/releases
https://soundcloud.com/gezz_havinga
https://gezz.eu
https://synthernational.eu/

Re: Sequencer external midi clock problem
« Reply #2 on: October 03, 2019, 09:23:57 AM »
How I see if there is midi loops?
I have version 3.0 on Main and version 2.0 on DSP.
Cheers
« Last Edit: October 03, 2019, 09:59:09 AM by Erres »