The Official Sequential/DSI Forum

Please wait... Fetching new instrument params: 0 0 1......stuck!

Hi there (again)

Ive just used a SysEx file to revert my Prophet XL to version 1.2 to fix a problem with the effects-screen was white - but the rest worked.

After the update I rebooted and saw that the Effects-screen was turning black at startup - success...BUT now it stops at:
Please wait...

Fetching new instrument params: 0 0 1

Have any of you out there tried the same, and does anyone have a suggestion on how to fix it?

Its a shame to have such a nice (and expensive) brick... :(

Re: Please wait... Fetching new instrument params: 0 0 1......stuck!
« Reply #1 on: March 22, 2019, 06:09:18 AM »
I tried to start it up holding the Global button and ended up in the Global menu instead of the Please wait menu!
Now Im trying to update the firmware to the newest again to hopefully have a working device again..

And then I will wait with adding user samples to a later time when I know its more safe!

Re: Please wait... Fetching new instrument params: 0 0 1......stuck!
« Reply #2 on: March 22, 2019, 06:24:34 AM »
After the update I rebooted the device and now it isnt showing the loading screen, its just stock flashing the Sample playback-screen and the lights next to OSC 1 and OSC 2...

I think my Prohopet XL software is very sick  :'(

Re: Please wait... Fetching new instrument params: 0 0 1......stuck!
« Reply #3 on: March 22, 2019, 03:04:42 PM »
Sorry to hear you're having trouble with your Prophet X. The bootloader mode is accessed by holding the Sample Stretch button on power up. If you need more assistance, please contact our dedicated tech support channel:

support (at) sequential.com
SEQUENTIAL